Friday, June 15, 2007

Dolly, det är jag det!

Jag har tagit ett jättekliv från BH kupa AA till C! Jaha tänker du nu, hon har varit och gjort en liten operation, och det kan man ju tro, men så är det inte. Det som jag gjorde var snabbt, smärtfritt och jättebilligt. Kostnaden var exakt 0:-.

Vad som hände var att jag var på Debenhams och tittade på BH. Jag frågade en expedit om de hade en speciell BH i min storlek, 80 AA (Engelska mått blir det 36 AA).
Expediten granskade närgånget kritiskt mina bröst en liten stund innan hon sa,
"I dont belive that is your size madam".

"Huh?" svarade jag artikulativt. Min enda ursäkt är att eftersom en stor del av min hjärna var upptagen med att leta efter en storlek mindre än AA medan en annan del var djupt upprörd över att hon påstod att jag inte ens var AA, så hade munnen inte tillräckligt med styrning för att mäkta med något annat än ett "Huh?".

Expediten föreslog att jag skulle gå till ett hörn av affären där man blev "uppmätt". Jag antar att jag såg lite, kanske mycket, förvirrad ut för hon sa snabbt att man borde mäta upp sig minst två gånger om året, men att allför få kvinnor gör det. Så jag pallrade mig iväg till hörnet där jag blev emotagen av en jätte söt expedit som skickade in mig i ett omklädningsrum och bad mig ta av mig min tröja och BH medan hon hämtade en BH som hon trodde skulle passa. Efter en minut var hon tillbaka med två BH:ar. Hon satte på mig en som nästan passade och sedan den andra som till min förvåning passade absolut perfekt.

Det visade sig att den BH:n som passade var 32 C(gissningsvis 70 C enligt svenska mått)! Expediten förklarade att jag i alla år gjort samma misstag som nästan alla kvinnor gör. Vi väljer en BH med för stor omkrets, och sedan så minskar vi kupstorleken för att kuporna inte skall fladdra. Följden av detta blir att vi inte heller kan ha axelbanden tillräckligt korta för att faktistkt stödja brösten, eftersom omkretsen är för stor glider BH:n upp om vi kortar axelbanden. Så enligt expediten går 90% av BH bärande kvinnor omkring med för små kupor och för långa axelband. Vansinnigt bekväma naturligvis efersom allt är löst och ledigt, men också kollosalt ineffektiva i det jobb de är avsedda för, dvs stödja brösten.

Så nu vet ni det alla tjejer. Gå och bli uppmätta för jösse namn, och hittar ni ingen som kan hjälpa er, prova en BH med mycket mindre omkrets än ni brukar ha och se vad som händer. Vem vet vilken kupstorlek ni är till slut. Ni måste bara lova att skriva in i "Tankar och åsikter." för jag är jättenyfiken på att få reda på hur det går.

5 comments:

Ms.Take said...

Tja, jag kan ju bara säga: Titta på bilderna på dig på hästen nedan och säg ÄRLIGT (tänk bort att det är du) att det där är en AA-byst? ;)

systeryster said...

Ja du har väl rätt som vanligt MT :) Men det är svårt att se sig själv vet du. Man ser lixom inte det som är där utan det man tror är där. Iallafall jag.

Anonymous said...

Precis vad jag har tankt att gora vid nasta loning! Nar jag matte mig efter en engelsk katalogs matt, skulle jag ha kupstorlek F!! (och jag tycker jag passar alldeles perfekt i C)

Anonymous said...

Jag gjorde psis samma sak. Gick till en BH-butik i centrum och bad om en 80DD, för det är det jag haft ganska länge och hon säger: Du är inte en DD. Och inte en 80 heller. Du är en 75E.

Jaha ja. Jag är en E. Okidok. När jag har mens är jag en 75F. Det tackar vi alldeles särskilt för :)

Anonymous said...

Jag hatar att köpa BH. De passar nästan aldrig. Jag önskar att jag någon gång skulle hitta en som är för liten. Men det skulle väl vara en 60 AA i såfall. Och om det finns så är det antingen Nalle Puh eller nåt annat skit på.